24 Temmuz 2012
KARAORMAN TATLISI
Pastasını yemişizdir hep. Çikolatanın vişne ile buluştuğu enfes tat. Vişnenin verdiği mayhoşluk çikolatanın ağırlığını alır ortaya enfes bir tat çıkar.
Ben de pastası oluyor neden tatlısı olmasın ki dedim? Çok da nefis oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
MALZEMELER:
Kakaolu krema için:
5 bardak süt ( 1 Litre )
1 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
160 gr bitter çikolata
Vanilyali Krema İçin:
200 gr sıvı krema
1 paket krema sertleştirici
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 damla vanilya aroması ( yoksa 1 paket şekerli vanilin)
250 gr vişne ( çekirdekleri çıkartılmış)
YAPILIŞI:
1) Kakaolu krema için bitter çikolata haricindeki tüm malzemeleri derin bir tencerede karıştırıp pişirin. Ocağın altını kapatmaya yakın çikolataları ilave edip çikolata eriyene kadar karıştırıp ocağın altını kapatın.
2) Çırpıcı ile ara ara karıştırıp soğutun. ara ara karıştırmanız kabuk tutmasını önleyecektir.
3) Vanilyalı krema için tüm malzemeleri krem şanti kıvamına gelene kadar mikser ile hızlı devirde çırpın.
4) Servis yapacağınız kup ya da kaselerin altına önce soğumuş olan kakaolu kremadan paylaştırın. Üzerine vanilyalı kremadan koyup düzleyin.
5) Vanilyalı krema üzerine vişneleri dizin. Kalan kakaolu kremayı vişnelerin üzerini kapatacak şekilde kuplara paylaştırın.
6) 2-3 saat dolapta soğutup servis yapın.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Betülcüm nefis bir lezzet olmuş,ellerine sağlık..sevgiler..
Yorum Gönder