Elmanın tam zamanı iken çayımızın kahvemizin yanına bu enfes keki yapabiliriz. Mutlaka denemenizi öneririm.
MALZEMELER:
1- 3 adet yumurta
2- 1 su bardağı toz şeker
3- 1 tutam tuz
4-1 çay bardağı süt
5- 1 çay bardağı sıvıyağ
6- 2 su bardağı un
7- 1 tutam toz karanfil, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşıgı zencefil
8- 1 paket hamur kabartma tozu
9- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz ya da fındık
10- 4-5 adet elma
YAPILIŞI:
1- Un, fındık unu, karanfil, tarçın, zencefil ve kabartma tozunu bir karıştırma kabına aktarıp, birlikte eleyerek harmanlayın.
2- Elmaları soyup bir parmak kalınlığında ay şeklinde dilimleyin.
3-Yumurta ve şekeri bir tutam tuz ekleyerek mikser yardımı ile yaklaşık 4-5 dakika çırpın.sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya bir iki dakika daha devam edin.
4- Ardından birlikte eleyerek harmanladığınız kuru malzemeleri (mikser kullanmadan) azar azar ilave ederek karıştırın.
5- Karışımı kelepçeli bir kalıba ya da yuvarlak bir borcama boşalttıktan sonra dilimlediğiniz elmaları sırt sırta hamurun üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında ızgara tel üzerinde pişirin.
6- Fırından aldıktan sonra da kekinizi mutlaka bir ızgara üzerinde soğumaya bırakın…
7- Servisten önce üzerine pudra şekeri serpin.
AFİYET OLSUN...
5 yorum:
Betülcüm bir elmacı kızı olaraktan bayıdım kekine..elmelı tarifler listeme eklendi..ellerine sağlık,sevgiler..
Canim ellerine emklerine saglik afiyetler oldun elmeli keki cok seviyorum.
Bayilirim,ben de de portakalli kek var
Güzel bir haftaya baslamaniz dilegiyle sevgiyle ve dostca kalin
Betül şekerciğim elmalı kekinden isterim çay benden olsun Anlaştık mı?Canım sevgiler..
Kahveyle çok severim ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder