Benim gibi kekte incir tadını seviyorsanız, hem kek hem muhallebi bir arada hoşunuza gidiyorsa eee ne duruyorsunuz bir an önce denemelisiniz bence...
Malzemeler:
Kek İçin:
- 10-12 adet kuru incir, küp küp doğranmış
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi İçin:
- 1lt süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin.
- Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Muhallebi ılındıktan sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
- Kek piştikten sonra yarım saat.soğutun.
- Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 30 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
Elinize sağlık hemen deniyorum, acaba buzdolabında ne kadar dayanır haftasonu misafirlerim için önceden yapsam? cevabınız için teşekkürler şimdiden
merhaba, elinize sağlık acaba önceden hapsam misafirlerim için buzdolabında ne kadar taze kalır? cevabınız için teşekkürler
Yorum Gönder