28 Nisan 2014
MİDYE BÖREK
Haftaya güzel bir börekle başlayalımm.. Yapımı biraz karışık gibi gözüksede değil aslında. Normal klasik böreklerden sıkılmış olanlar için değişik bir alternatif. 1 yufkadan 4 adet börek elde edebiliyorsunuz. İçini istediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Ben Kıymalı yaptım. Patatesli de çok yakışmakta.
MALZEMELER:
20 ADET BÖREK İÇİN:
5 adet yufka
1 adet soğan
200 gr kıyma
tuz karabiber
SOSU İÇİN:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
50 gr tereyağ ( ya da sıvıyağ)
ÜZERİ İÇİN:
Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
1) Soğanı ince kıyın. tavaya alın ve kavurun. kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. tuzunu ve karabiberi ekleyin. soğuması için bir kenara alın.
2) Sos için süt ve suyu ılıtın. içine tereyağını katın. ( sıvıyağ kullanacaksanız ısıtmanıza gerek yok.
3) Yufkayı tezgaha serip her tarafına eşit miktarda sos sürün. daha sonra Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. yufkanın dörtte birinin fotoğraftaki gibi ucundan ve sonundan tutarak ortada birleştirin.
4) Kenarda kalan geniş parçaları kendinize doğru çekerek ortada birleştirin.
5) Uç kısmına yaptığınız iç malzemeden koyun ve sarın.
6) Sıvı malzeme kalırsa böreklerin üzerine dökün. 1 saat bekletin. üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
NOT: Fotoğraf internetten alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder