Sütlü irmik tatlısının biraz daha süslenmiş hali :) Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 3 su bardağı süt
- 8 çorba kaşığı irmik
- 10 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti ( paket içinden iki adet çıkıyorsa bir tanesi kullanılacak. )
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı bütün fındık
isteğe göre hindistan cevizi, toz fıstık
YAPILIŞI:
- Sütü tencereye alın. irmik, şeker, vanilya ilave edin. Ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirin.
- Koyu muhallebi kıvamına gelen muhallebiyi ocaktan alın. Toz krem şantiyi ilave edip mikserle çırpın. El yakmayacak sıcaklığa gelene kadar ara ara karıştırarak soğutun.
- hazırladığınız krem şantili irmikten bir çorba kaşığı alın. istediğiniz malzemeye bulayıp avuç içinizde top yapın. üzerlerine fındık batırıp dolapta 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
AFİYET OLSUN..
1 yorum:
çok lezzetli bir tarif, yapılacaklar listesine alındı, ellerine sağlık
Yorum Gönder