İç Harcını yapmak biraz uzun sürüyor ama tadına doyamayacağınız bir börek oluyor.
MALZEMELER:
3 yaprak yufka
1 yumurta sarısı
susam çörek otu
İç Malzemesi:
1 paket mantar
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
tuz
YAPILIŞI:
- Mantarları yıkayın. sularını sıkın v küp küp doğrayın. bir tencereye alıp sularını salıp çekene kadar yağsız olarak kavurun.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun. kırmızı ve çarliston biberi de katıp kavurun.
- Daha sonra suyunu iyice çeken mantarları soğanlı karışıma katıp kavurmaya devam edin. Tuz ve biberlerini ilave edin. altını kapatıp ılınmaya bırakın.
- Her yufkayı uzun şeritler halinde 5 veya 6 eşit parçaya bölün. Bir kısmına mantarlı harçtan koyup muska şekilde sarın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder