Tam kış ayına layık enfes bir kek. Aynı zamanda çocuklar için de çok besleyici.
MALZEMELER
3 Adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 adet orta boy elma
1 adet orta boy havuç
1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 bardağa yakın un
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
YAPILIŞI:
- Elma ve havucu rendeleyin ve sularını sıkın. Portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkıp elma ve havuç suyu ile karıştırın.
- Yumurtaları tuz ve şekerle beyazlaşana kadar çırpın. yağ ve portakal suyunu ilave edin çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
- En son havuç, elma ve portakal kabuğu rendesini ve ceviz içini katıp karıştırın. Küçük bir kare tepsiye doküp 180 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN..
1 yorum:
Ne zaman havuçlu kek yapsam, yapış yapış bir kek çıkıyor ortaya. hiç kabarmıyor, pamuk gibi bir kek olmuyor :(
Yorum Gönder