İşte size harika bir börek tarifi. Kış geldiğinde böreklerin iç malzemeleri de çeşitleniyor. Pırasayı börekte çok sevenlerdenim ben de. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Tarif Yemek Zevki Dergisi Şubat 2016 sayısında yayınlanmıştır.
MALZEMELER:
8 yaprak milföy hamuru ( kare )
yarım kilo pırasa
1 adet havuç
5 kaşık sıvıyağ
1 çay bardağı krema
1 er tatlı kaşığı karabiber, pul
biber
1 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1. Pırasa
ve havucu ince ince doğrayın. Sıvı yağda kavurun.
2. İndirmeye yakın krema, tuz ve baharatları
ekleyin karıştırın.
3. Bir
kenarda 15-20 dakika ılınması için bekletin.
4. Kare
milföy hamurunun ortasına bir dolu çorba kaşığı pırasalı harçtan koyun.
5. Milföyün
uçlarını yukarda birleştirip bohça şakli verin.
6. Üzerine
yumurta sarısı sürün.
7. 200
derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder