Eveeett haftasonu geldi çattı :) haftayı yine tatlıyla kapatalım dimi ama...
Eşimin en sevdiği tatlıdır şekerpare. Dün akşam isteyince yaptım bende. Ablamın tarifi kesin ve garantidir. Denemenizi tavsiye ederim. Bazı yerlerde şekerpareye irmik koymuyorlar aslıl tarifte irmik olduğundan ve bende bu tadı daha çok sevdiğimden dolayı irmikli yaptım.
MALZEMELER:
Yarım paket oda sıcaklığında ( 125 Gr ) Tereyağ
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı şeker
15 kaşık un
3 kaşık irmik
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Fındık içi
ŞERBET:
4 Su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Oda sıcaklığındaki tereyağ, şeker ve yumurta elle iyice karıştırılır. içine sırası ile irmik, un, vaniya ve kabartma tozu eklenir iyice yoğrulur. Baktınız hamur çok toparlanmıyor 1-2 kaşık daha çok değil ama 1-2 kaşık un konabilir. Yumurtanın büyüklüğüne göre bazen kıvam değişebiliyor. Cevizden daha küçük toplar yapılıp bastırmadan tepsiye dizilir. Hepsinin ortasına fındık iyice batırılır ki kabardığında fındıklar çok tepede kalmasın. 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
Bu arada şerbet de kaynatılır. Pişen pareler fırından çıkartılıp şerbetde parelerde sıcakken üzerine dökülür. Bir tepsi ile üzeri kapatılıp şerbeti çekmesi sağlanır.
Afiyet Olsun...
6 yorum:
betülcüm ayyyyy çok güzel olmuş...sanki ağızda hemen eriycek gibi duruyo...ellerine sağlık...bu tarifle kalbura bastıda yapabilirmiyiz...içine ceviz koyup ne dersin...okeylersen deniycem...öptüm...sevgiler....yeşim
Canım evet ağızda hemen dağılıveriyor. Eşim pastanedekiler haltetmiş diyor :)) ağzım kulaklarımda tabi benimde...
Bu tarifle kalburabastı yapılırmı bilmiyorum denemek lazım emin değilim istersen dene :)
sevgiler öpüyorum..
canımcım ellerine kollarına sağlık,
hakikaten nefis görünüyor
afiyet olsun enişteye:)
sevgiler,öpücükler
Etkinliğimize katıldığınız için çok teşekkür ederim.Harika tariflerinizle etkinliğimizi şenlendirdiniz.Etkinliğimiz yarın sona eriyor.Yarın akşama kadar tariflerinizi bekliyorum.Bir etkinlik biterken yeni bir etkinliğim başlıyor.Ye # 34 bulgur etkinliği.Etkinliklere sürekli benim ev sahibi olduğumu düşünmeyin sakın.Porselen demlik çay etkinliği ev sahibi olmam salata yarışmasında ki birinciliğimden dolayıydı.Yarışmanın ödülü etkinlikte evsahipliği yapmaktı.Bulgur etkinliği ise bir sene öncesinden 2008 mayıs ayında evsahipliği yapacağım belli olmuştu.Yani bir yıldır bulgur etkinliğini bekliyordum.Sizleri YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİNE mutlaka bekliyorum.Bulgurla yaptığınız bir tarifi yayınlayıp,başlığına YE#34 BULGUR ETKİNLİĞİ yazıp,etkinliğin benim sitemde olduğunu belirtmeniz yeterli.İster bana yorum yazabilirsiniz,istersenizde ye34bulgur@hotmail.com adresine adınızı,bulunduğunuz şehri,tarifinizin adını,sitenizin adresini göndererek katılabilirsiniz(Lütfen yorumlarda da bunları belirtin).Pazartesi tarifleri yayınlamaya başlıyorum.26 mayıs son katılım demiştim.Önceki etkinlikten dolayı bu etkinliğimizi fazla tanıtamadım.Bu yüzden tarifleri yayınlamaya başladığımda da gönderebilirsiniz.Bir ricamda etkinlik banner ını eklerseniz sevinirim(ekleyenlere çok teşekkür ederim).Böylelikle etkinliğimizden daha fazla arkadaşın haberi olur.Pazartesi görüşmek dileğiyle.Hepinizi bekliyorum.
ayyy annemin en çok sevdiği tatlıdır kendileri.Beni bırakıp köye gitmiş olsada kendisine küs de olsam :) çok özledim onu ya :(
nefis görünüyolar valla bu sıcakta üşenmesemde yapsam akşama :))
ellerine sağlık canım
Sekerpareler cok harika olmuslar, ellerine saglik. Sevgiler.
Yorum Gönder