PORTAKALLI KEK
Uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen tarif sonunda yerini aldı. Genelde kekler evde 3-4 gün sürüklernir ama bu kek Her yapıldığında ertesi güne kalmayan bir kek şiddetle tavsiye ederim. Hala tezgahlarda portakal varken yapılması gerek...
MALZEMELER:
4 Adet Yumurta
2 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Portakal Suyu
1 Portakalın Kabuğunun Rendesi
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Adet Havuç Rendesi
3 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Ceviz
1 Kabartma Tozu
Yarım Çay Kaşığı Karbonat
2,5 Su Bardağı Un
Yumurta ve şeker yaklaşık 5 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sonra sırası ile sıvıyağ, portakal suyu eklenir. Daha sonra un, kabartma tozu, karbonat eklenip çırpmaya devam edilir. En son havuç ve ceviz eklenip hamura karışmaları sağlanır. Kalıp sıvı yağ ile yağlanıp harç dökülür. Önce 200 derecede 20 dakika sonra fırının ısısını 150 derece ye indirilip kuru bir bıçak sokup çıkardığımızda bıçağın ucu temiz çıkana kadar pişirilir. ( BU SÜRE DE YAKLAŞIK 20-25 DK ) 5 dakika sonra kalıptan çıkartılıp fırın teli üzerinde soğutulur.
Afiyet olsun..
5 yorum:
oh oh keyfe bak..bencede inşallah hasta olmaz ama ne düşünürsen onu yaşarsın aklına getirme hasta olmasını yeavrım ...kekde pek güzel görünüyor elciklerine sağlık ...sevgilerimle öpüyorum
Mmmm, havuç rendesi de varmış, çok yakıştığına eminim.. Ellerine sağlık Betül'cüm.. Ben de haftasonları kendimi atacak açık hava arıyorum doğrusu, çok iyi geliyor..
Ne güzelll, demek minik Kağan artık vaktini dışarılarda da geçirmeye başlamış:))
Kek de enfesss, ellerine sağlık canım,
Sımsıcak sevgiler, öptüm.....
güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
sevgiler öpüyorum
merhaba betül
portakallı kek, daha önce hiç yapmadığım ama denemeyi istediğim bir kekti.. sonunda senin tarifini denemeye karar verdim.. gerçekten çok lezzetli bir kek oldu.. tarif defterimdeki yerini de aldı..
teşekkürler...
ayseaksu
Yorum Gönder