HAMUR MALZEMELERİ:
5 adet yumurta
aldığı kadar un
1 su bardağı su
tuz
İÇİ:
Beyaz peynir
Maydanoz
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
100 gr Tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
yumurtalar kırılıp tuz ile çırpılır. Havuz gibi açılan unun ortasına dökülüp su ilavesi ile sert bir hamur elde edilir. Üzerine nemli bez örtülüp yarım saat dinlendirilir. Bu arada içi hazırlanır. yağlar eritilir. Büyük bir tencerede su kaynatılır. Büyük bir kaba soğuk su konur. Onun yanına bir tepsinin içine süzgeç ters çevrilerek hazırlıklar tamamlanır.
Hamurdan 10 adet beze yapılıp tepsi büyüklüğü kadar açılır. sofra bezi üzerinde 5 dakika kurumaya bırakılır. Tepsinin altı yağlanıp ilk kat yufka haşlanmadan tepsinin altına yayılır. erimiş yağ ile yağlanır. Sonra hafif kuruyan yufkalar sırayla aşağıdaki ilk resimde görüldüğü gibi ocağın üzerinde kaynamakta olan suyun içine atılır bir kaç saniye kaynatılır. Kevgirle alınıp hemen soğuk suyun içine atılıp elle bir iki çevrilip hemen alınıp süzgecin üzerine serilir. ilk suyu süzülünce tepsiye serilir. Üzeri yağlanır. Öteki yufkalara da aynı işlem uygulanır. 5. katta arasına peynirli malzeme konur. Tekrar haşlanan yufkalar araları yağlanarak üst üste serilip en üstteki yufka haşlanmadan serilip yağlanıp 200 derecelik fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
İçine istenen malzemeler konulabilir. Bu bir tepsi için verilen malzemelerdir. Biz 10 yumurta ile iki tepsi yaptık. Sizde azaltabilir veya artırabilirsiniz. Tepsi büyüklüğüne göre.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
betülcüğüm nefis görünüyor....ellerine sağlık canımmm.benim asla cesaret edemeyeceğim bir börek:))))anneciğininde ellerine kollarına sağlık...
sevgilerimle duygu
teşekkür ederim duygucum. inşallah birgün cesaretini toplayıp denersin. yapacağına eminim.
sevgiler
Yorum Gönder