Yazın çok sık yaptığım yemeklerden bir tanesidir. Eşim tek kabak yada tek biber dolmasını pek sevmez. Böyle çeşitli yaparaktan sevdirdim, bu şekilde severek yiyor. Ayrıca evde böyle tek tek kalmış sebzeler var ise değerlendirmek içinde iyi bir fırsat oluyor.
MALZEMELER:
2 Adet kabak
2 Adet Patlıcan
5 adet Dolmalık Biber
13 çorba kaşığı ( silme) pirinç ( tek dolma için 1 çorba kaşığı yani )
300 gr kıyma
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
karabiber, pul biber
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
Kabak ve patlıcanlar ikiye bölünerek içleri oyulur. Biberlerin çekirdek kısımları çıkartılır. Soğan, sarmısak ve maydonoz rondoda iyice çekilir. İçine kıyma, pirinç, salça, baharatlar, yağ ve su ilave edilerek iyice yoğrulur. İçleri oyulmuş olan kabak, patlıcan ve biberlere doldurulur. Üzerleri domates kabuğu ile kapatılıp tencereye yerlertirilir. Dolmaların yarısına gelecek kadar su ile 1 kaşık salça ve tuz karıştırılır tencereye ilave edilir. Dolmaların üzerineden biraz yağ gezdirilir. Üzerine bir tabak kapatılıp pirinçler çok lapa olmayacak şekilde kısık ateşte pişirilir. Servis esnasında sarmısaklı yoğurt eşliğinde servis edilirse çok güzel oluyor.
Afiyet olsun
6 yorum:
Betül'cüm ellerine sağlık, annem yaptığında - normalde çok sevmeme rağmen- patlıcanları yemezdim.. Ama seninkiler pek güzel görünüyor, tadına bakabilir miyim?
canım ellerine sağlık zaten böyle hepsi bir arada olunca insanın gözü gölü doyuveriyor.gerçekten iyi fikir tek kalmış sebzeleri değerlendirmek için de.(ya kelime doğrulamayı kaldıramazmısın hem blogger adreslerimiz var.)
elinize sağlık çok güzel görünüyor
buyur aslıcım beklerim :))
yosunbuka nerden kaldırılıyor bilmiyorum ki ?
yasemin teşekkür ederim.
sevgiler
ya gece gece canım çekio yapma ama ya:(
bu arada canım bi proje için anket düzenliyoruz blogumda yayınladım tıklarsan sevinirim:)
Cok nefis olmuslar, ellerine saglik canim. Sevgiler.
Yorum Gönder