Bu sene eşim ve benim için ilklerin senesi oldu. Canım oğlumu bu sene kucağıma aldım. İlk anneler ve babalar gününü bu sene kutluyoruz ikimizde. Eşime aldığım hediye yanında birde pasta yaptım.
Aslında limonlu kek yapıp arasına ve üzerine sadece krema sürüp servis yapıcaktım ama son anda karar değiştirdim ve ortaya bu görüntü çıktı.
MALZEMELER:
KEK: ( 18 cm kalıp için)
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı limon suyu
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
KREMA:
200 ml krema
3 kaşık pudra şekeri
1 paket krem şanti
yarım limon suyu
1 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 adet muz
Derin bir kaba un ve kabartma tozu elenir. Kaşıkla havandırılıp hindistan cevizide katılır karıştırılık bir kenarda bekletilir. Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır sırasıyla sıvı yağ, limon suyu, limon kabuğu eklenir çırpmaya devam edilir. En son kuru karışımda eklenip homojen bir hal alana kadar çırpılıp kelepçeli kalıbımıza dökülür. İki yana sallanıp bir kaç kere tezgaha vurulur hava kabarcıkları çıkması açısından. 160 derecede batırdığımız bıçak temiz çıkana kadar pişirilir. Fırın teli üzerinde soğutulup streç filme sarılıp dolapta bir gün bekletilir.
Krema pudra şekeri ile iki kat olana kadar çırpılır. Dolaba konur. Krem şanti yarım limon suyu ve 1 çaybardağı süt ile çırpılır. Kremşanti ve krema birleştirilip limon kabuğu katılıp tekrar birlikte çırpılır. Tekrar dolaba konur.
Kek ortadan ikiye kesilip ilk kata bolca krema sürülür. 1 adet muz küp şeklinde doğranıp arasına doldurulur. Muzların üzerine tekrar bolca krema sürülür. Kekin ikinci katı kapatılıp üzeri ve yanları geri kalan krema ile kapatılır. Üzerine hindistan cevizi serpilip limon kabuğu ile süslenir.
AFİYET OLSUN
NOT: Limon suyu ve kabuğu kremaya acayip hafiflik kazandırdı. İstenirse başka şekillerde de süslenebilir. Ben sade olmasını tercih ettim. Kek bir gün bekledimi çok daha lezzetli oluyor.
9 yorum:
betül merhaba ellerine sağlık.ben de küçük kalıp için pandispanya tarifi arıyordum.en kısa zamanda deneyeceğim inşallah..
canım yanlız bu pandispanya değil ama dokusu hafif nemli o yüzden ıslatmaya gerek kalmıyor bu yüzden pastalarda kullanılabilir.
sevgiler..
BU çok güzel görünüyor
Ellerien sğlk Kız güzeli Kağanın annesi
Betül'cüm tarifinle ben de yeni kelepçeli takımlarımı kullanabileceğim :)Pasta nefis görünüyor, bol kremalı, limon kokusu da çok yakışmıştır kesin.. Ellerine sağlık canım..Allah daha nice güzel ilkleri yaşamayı nasip eder inşallah size..
betülümmm ellerine sağlık...allah uzun ömürler versinde sen hep anneler gününü kutlar ol...çocuklarınla torunlarınla:)))) öpüyorum sevgilerimle yeavrımmmmm
canım verdiğin bilgi için teşekkür ederim pandispanyadan daha lezzetli olmuştur o zaman:)ıslak olması da çok güzel..
betül canım,süper görünüyor ellerine sağlık,çok merak ediyorum bu kadar güzel pasta ve yemeklerden sonra eşinle senin kilo durumun nedir,bunlara can mı dayanır yaluaaa...
benim eşim standart bir ev hanımı olmama rağmen 106 kilo,hele bir de böyle muhteşem şeyler yapsam 106 mı yoksa 206 mı bilmiyorum :)
Çok lezzetlibir pasta olduğu her halinden belli. Ellerine sağlık.
:)) canım eşim 85 kilo. bende doğumdan sonraki kilolarımı tam olarak verememiş bulunmaktayım yaptıklarımdan ucundan azıcık tadıyorum.gerisini eşime ve komşularıma tattırıyorum.
sevgiler
Yorum Gönder