Genelde Karnıbahar, Kabak ile yapılan bir yemek çeşidini ben Patlıcan ile yaptım. Çokta güzel oldu herkes tarafından çok beğenildi. Eğer patlıcanı sürekli aynı şekilde yapmaktan sıkıldıysanız iyi bir alternatif.. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
6 adet patlıcan
1 ortaboy soğan
250 gr kıyma
1 adet sivribiber
karabiber, pul biber, nane
1çorba kaşığı salça
ÜZERİNE:
beşamel sos:
kaşar peyniri
50 gr tereyağ
50 gr un
2 su bardağı süt
tuz
yağ eritilip un ilave edilerek kavrulur. süt ve tuz ilave edilip hiç topak kalmayana kadar karıştırılarak pişirilir. İsterseniz sütü ilave ettikten sonra Blendır ile iyice çırpılıp topak kalma olasılığını sıfıra indirebilirsiniz.
Patlıcanlar alacalı soyulup yuvarlak doğranarak kızartılır. Peçete üzerinde fazla yağları alınır. Bu arada ince kıyılmış soğan çok az yağda kavrulup kıyma ilave edilir. Kıymanın rengi dönünce İnce kıyılmış sivribiber, salça ilave edilip iyice kavrulur. İndirmeye yakın tuz, nane, pul ve k.biber eklenip karıştırılır. Dikdörtgen yada kare bir borcama patlıcanlar yan yana dizilir. üzerine kavrulan kıyma konup her tarafa eşit şekilde yayılır. Üzerine bir kat daha patlıcan dizilir. Beşamel sos pişirilip patlıcanların üzerine yayılır. Bolca kaşar rendesi serpilip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peynirleri kızarana kadar tutulur.
AFİYET OLSUN..
5 yorum:
Mmmm, ograteni patlıcanla denememiştim hiç Betül'cüm, eminim çok lezzetlidir.. Ellerine sağlık ve bu değişik tarif için teşekkürler :)
betül ellerine sağlık.çok farklı olmuş.
Canımmm,
Dediğin gibi, kabaklı, karnabaharlı çok yedim ama patlıcanlıyı en kısa sürede deneyeceğim..
Ellerine sağlık canım,
Minik oğlunu ve seni öpüyorum, sımsıcak sevgiler.....
of of of,süper görünüyor eminim çok da lezzetli olmuştur,ellerine sağlık.Denemem lazım muhakak
Merhaba;sitenizi yeni keşfetme fırsatı buldum ve çok beğendin,bundan sonra zevkle takip etmek isterim.Patlıcanı eşim çok sever,bu şekilde hiç pişirmemiştim,mutlaka deneyeceğim.Bu arada ben de 1980 İzmit doğumluyum.
Sevgiler.
Pınar.
Yorum Gönder