24 Mart 2009
BAKLA
Bakla sezonu açıldı artık. Çok severek yiyorum eşime de sevdirmiş olmanın mutluluğuda var tabi ki. Evliliğimizin ilk yıllarında pişirdiğimde taze fasulye zannetmişti :)
MALZEMELER:
1 kilo bakla
1 adet kurusoğan
2-3 diş sarımsak ( taze sarmısak olursa yeşil yapraklarınıda koyun çok lezzet veriyor)
yarım limon suyu
yarım kaşık salça
yarım çorba kaşığı un
1 su bardağı su
dereotu
Ben bu sefer düdüklüde yaptım. çok pratik oldu. başka zamanlarda pişme süresi hem uzuyordu hemde gidip gelip tencereyi sallamak durumunda kalıyordum. Tencerenin kapağı sürekli açıldığında baklalar kararıyor çünkü.
Baklalar ayıklandıktan sonra kararmalarını engellemek için limonlu suda bekletilir. Soğan ve Sarmısak zeytinyağında kavrulur. Salça konur kavrulur. un ve su konur. birkaç kez karıştırılıp baklalar ve limon suyu eklenir düdüklünün kapağı kapatılıp 35-40 dk pişirilir. Piştikten sonra dereotu eklenip dinlendirilir. ılık olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
22 yorum:
hımmm evet acıldı bende bir pazara çıkabilsem bende alıcam ellerine saglık harika olmuş...
sevgiler...
Harika görünüyor Betülcüğüm.Ellerine sağlık.Bizde tam tersi oldu,eşim bana baklayı sevdirdi.Sevgiler...
CNMM SEVEN İÇİN NEFİS BİR LEZZET ELLERİNE SAĞLIK AMA BEN BİR TÜRLÜ SEVEMİYORUM SVGİLER CNMM
Baklaya bayılırım.Ellerinize sağlık.Çok harika görünüyor.Tarif için çok teşekkrüler.SEVGİLERİMLE..HOŞÇAKALIN....
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bu sefer bende düdüklüde denemek istiyorum. Çünkü çok güzel pişmiş görünüyor.
Sevgiyle kal.
ellerine sağlık.afiyet olsun
BİZİM EVDE BENDEN BAŞKA KİMSE SEMİYOR BİZİMKİLER SEBZE YEMİYOR DOĞRU DÜRÜST BENDE ÇOK SEVERİM :(( ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
benim de çok sevdiğim bir yemektir ama hiç yapmadım desem ayıp mı olur?annem yaparsa yerim orda.seninki de pek hoş görünüyor,ellerine sağlık
teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınıza.
sevgiler
Canım eline sağlık baharı ve mis kokulu sebzelerini ne çok özlemişiz.
ellerine sağlık çok severim bende
ama benden başka yiyen yok evde
Betülcüm ben uğramayalı bir sürü tarif eklemişsin,ben seni takibe almamışmıyım...Şaşırdım şimdi,sayfanın yenilediğini nasıl fark etmem...
Neyse hemen bakıcam şimdi...
Ellerine sağlık...
Öpüyorum..
Betül şimdi fark ettim izlemeye almamışım seni,hemen ekledim...Listem dışındaki arkadaşları takip etmekte çok zorlanıyorum malum,iki çocuk :))
Sevgiler...
Mmmmm, harikamı harika gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......
Bu hafta cuma pazarından bende almalıyım,çok severim bayıla bayıla yerim...
Ellerine sağlık....
Sevgiler.
teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınıza. bende öyle pelincim takip etmiyorsam bazen zorlanıyorum kaçırabiliyorum. iş çocuk ev derken.
sevgiler
Baklaaa yede patlaaa
Hic sevmem :)
Oldum olasi alisamadim ben de baklanin o garip kokusuna o yuzden bizim eve pek yolu dusmeyen bir sebze.Ama fotografi gorunce bir an insan hevesleniyor dogrusu.Ama bakla oldugunu hatirlayinca geri kalakaliyor.
Gene de ellerine saglik.
Sevil'cim günaydın canım...Müjdenindenemelerindede vardı bakla..olsada yesem..hatta yoğurtta döksem..evdekilerde sevse devamlı pişirsem.
hazıra konayım tabağı alayım:)))
Ellerine sağlık Betül'cüm, ben hiç pişirmedim ama annem yapar.. Biz üzerine mutlaka yoğurt da koyarız.. Pişme süresi epey uzunmuş hakikaten..
bende geçen pazarda gördüm mevsimi olup olmadığını sordum hemen kayınvalideme..lakin bizde olmaz bakla..eşin gibi bende bilmezdim baklayı:)
blender yapıp efeye yedirebilir miyim acaba?
asya eğerki yerse ne mutlu sana. ben kağana yediremedim. :(
buarada ben senin bloğuna giremiyorum canım..ne yapmam gerek?
sevgiler
Yorum Gönder