20 Ocak 2010
HAŞLAMA
Bu aralar ev halkı olaraktan hasta olduğumuzdan çok sık pişer oldu haşlama. üzerine bol limon ile nefisss.
MALZEMELER:
4 adet kemikli Haşlamalık et ( ilk tercih kuzu ) Kasaba söylendiğinde onlar hazırlıyorlar
2 adet patates
2 adet havuç
3 adet ortaboy kuru soğan
tuz istenilen baharatlar
Kuru soğan ince soğranır. Havuçlar ve patatesler çok küçük olmamak kaydı ile dilimlenir. Etler ve sebzeler düdüklüye konup üzerini geçecek kadar su ilavesi ile pişirilir.
Altını kapattıktan sonra ben kekik ve çok az karabiber ilave ediyorum. Etin kokusunu alması açısından.
AFİYET OLSUNN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ellerine sağlık canım, afiyet olsun, yarasın. Hastayken bol limonlu gerçekten iyi geliyor, sizlere çok geçmiş olsun. Sevgiler, selamlar...
Betülcüğüm ellerine sağlık canım harika gözüküyor...
Biizm evde hiç yenmez desem inanır mısın, ama cok severim. en kısa zamanda yapmak gerek,bol limonlu misss. ellerine sağlık
çok teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız ve dilekleriniz için.
yasemincim bende pek yapmazdım ama bu kış alıştık. yap mutlaka sende.
sevgiler
Merhaba betül,
benim eşim et yemediği için ben bunu tavukla yapıyorum...gerçekten basit ve zaman almayan bi tarif...ellerine sağlık
Yorum Gönder