5 Eylül 2010
TARÇIN VE KARANFİLLİ ELMA KOMPOSTOSU
İftar menüsüne ara verelim biraz.. Ramazanın bitmesine şurda ne kaldı .. Henüz girmişti oysaki..
Komposto bazen gereksiz diye düşünürüm. Boşuna ekstradan alınan şekerli su. Evet besin değeri yüksek, Emzirirken sürekli süt yapsın diye içeriz falan ama ne bilim bana gereksizmiş gibi gelir. Gelir ama yinede o çok sevmediğim pilavın yanında ne de güzel gider. Yemeden kendimi alamam yanii..
MALZEMELER:
4 Adet Golden elma
2 Litre su
3 adet karanfil
1 adet küçük tarçın çubuğu
1.5 su bardağı toz şeker
Elmaların kabukları soyulup küp küp doğranır. Ortaboy bir tencerede iki litre su ile birlikte elmalar yumuşayana kadar pişirilir. Elmalar saydam bir hal aldığında şeker, tarçın ve karanfiller eklenip şeker eriyene kadar kaynatılır.
Soğuk servis edilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
ramazan gerçekten çok çabuk bitti. ellerine sağlık.
Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi... Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.sevgilerimle...
Sana katiliyorum, gereksiz seker ama cook guzel oluyor:) Bende arada bir yaparim.
Ellerine saglik.
kadir geceniz mübarrek olsun
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecenizi tebrik eder Allah'tan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.
Saygılarımla. Fuat Gencal
Ne hoş bir menü bu böyle,ellerine sağlık.Kabak tatlısı şahne olmuş,mercimekli börekler pek bi pofidikler hepsi de birbirinden güzel..Hayırlı bayramlar diliyorum şimdiden :) Sevgiler..
Yorum Gönder