7 Nisan 2011
MOR SOĞANLI PİLAV
Çok farklı bir pilav. tadı da nefis oluyor. Mutlaka denemeizi tavsiye ediyorum.
MALZEMELER:
3 Ortaboy Mor Soğan
2 Su Bardağı Pirinç
4 Yemek Kaşığı Tereyağ
2 Yemek kaşığı Sıvıyağ
2 su bardağı Et Suyu ya da et bulyon
Tuz
1) Pirinçlerin nişastası gitsin diye 1 saat öncesinden sıcak ve tuzlu suda bekletin.
2) Soğanları yemeklik doğrayın. Yağda yaklaşık yarım saat kavurun.
3) Pirinçlerin suyunu süzüp yıkadıktan sonra soğanlara katıp kavurmaya devam edin.
4) Et suyunu ve tuzunu ilave edip göz göz olana kadar pişirin. Yarım saat Dinlendirip Servis edin.
AFİYET OLSUN..
Not: Bulyon kullanacaksanız tuz kullanmayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
ellerine saglik betülcüm pilavin enfes görünüyor..sicacik sevgiler
Yorum Gönder