Yazın daha çok zeytinyağlı yeniyor ama arada sebzeye et de karıştırmayı sevenler için nefis bir tarif.
MALZEMELER:
1 Kilo kabak
250 gr kuzu eti kuşbaşı doğranmış
1 adet kuru soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
4 kaşık pirinç
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
2 bardak sıcak su
YAPILIŞI:
- Soğanı yemeklik doğrayın kavurun. Etleri ilave edin etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. domatesleri rondoda çekin soğana ilave edin. domatesler piştiğinde salçayı ilave edin.
- Kabakları alacalı soyup uzun uzun doğrayın. sarmısakları da ince ince kıyın. kabaklarla birlikte tencereye aktarın.
- En son pirinci, tuzu, pul biber ve kaynamış suyu ilave edin bir kere karıştırıp kapağını kapatın. Kabaklar hafif diri kalacak şekilde pişirin.
Kuzu eti olduğundan kabaklar pişene kadar etiniz de pişecektir. Dana eti ile yapacaksanız eğer kabakları ilave etmeden önce eti biraz pişirin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder