Aslında bana göre çorbadan çok ana yemek niteliğinde. İçinde sebzesini de etini de barındıran. Cocuklar için de besleyici bir yemek aynı zamanda.
MALZEMELER:
köftesi için:
300 gr orta yağlı kıyma
1 küçük kuru soğan ( rendelenmiş)
3 kaşık pirinç
karabiber ve tuz
3-4 kaşık un
1 adet havuç ( küp şeklinde doğranmış)
1 adet patates ( küp şeklinde doğranmış)
2 kaşık domates salçası
tuz karabiber
sıcak su
maydanoz
YAPILIŞI:
- Köfte için kıyma, soğan, pirinç, karabiber ve tuz yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
- Unu geniş bir kaseye alın. Köfteleri içine atın iki yana sallayın. köfteler una bulanmış olsun. ( bu işlem haşlarken köftelerin dağılmasını önler.)
- Derin bir tencerede havuç ve patatesleri çok az kavurun. salçayı ilave edin. salçanın kokusu çıktığında yeteri kadar su ilave edin. su kaynadığında köfteleri içine atın ve kaynatın.
- Pirinçler uzadığında köfteler de yemeğimiz de pişmiş demektir. tuzunu ve karabiberini ilave edin. Altını kapatın. Servis esnasında üzerine maydanoz serpin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder