Hem soğuk hem mayhoş bir tat seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz.
MALZEMELER:
125 gr margarin
1 çay bardağı toz şeker
50 gr kakao
1 su bardağı süt
1 kase vişne ( çekirdekleri çıkmış)
3-4 kaşık damla cikolata
2 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
Ganaj:
200 gr krema
100 gr sütlü kuvertür
Kremayı kaynama noktasına getirin altını kapatın. İçine kuvertür çikolatayı ilave edip çikolata eriyene kadar karıştırın. oda sıcaklığında soğutun.
YAPILIŞI:
- Derin bir tencerede margarin ve toz şekeri eritin.
- Süt, kakao, vanilya ekleyin. süt ısınana kadar karıştırın.
- Bisküvileri büyük büyük kırın. Sıvı karışımı yavaş yavaş bisküvilere gezdirin. vişneleri ve damla çikolataları da ilave edip karıştırın.
- Strech film serili dikdortgen bir kek kalıba yayın.
- Bir kaç saat buzlukta dondurun. Üzerine ganaj gezdirip buzdolabın alt kısmında muhafaza edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder