Bizim yaz akşamlarında tercih ettiğimiz bir tatlı Crumble. Hemen hemen her taze meyve ile yapılabilir. İlerki günlerde elmalısının da tarifi gelecek. Misafir geldiğinde yanında dondurma ile servis edebileceğiniz yapımı yarım saatinizi almayacak bir tatlı.
MALZEMELER: ( 4 Kişilik)
2 Su Bardagı Çekirdekleri çıkarılmış vişne
1 çay bardağı damla çikolata
3 yemek kaşığı şeker ( vişneler çok olgun ve koyu renkliyse gerek olmayabilir)
HAMURU:
1+1/4 su bardağı un ( 175 gr un )
1 su bardağından 2 parmak eksik ( 170 Gr şeker )
Yarım çay kaşığı tuz
125 Gr tereyağ ( buzlu)
YAPILIŞI:
1) Vişne ve şekeri karıştırıp ufak bir fırın kabına aktarın. ( küçük tek kişilik fırın kapları da olur. )
2) Üzerine damla çikolataları serpin. ( isteğe göre damla çikolata miktarını artırabilirsiniz)
3) Mutfak robotunun haznesine un, şeker ve tuzu koyun. Tereyağını minik küpler halinde kesip ara ara unlu karışıma ekleyerek robotu çalıştırın. Yağın tamamen unla özleşmesini engellemek için tereyağının soğuk olması gerek. Ekmek kırığı şeklinde olduğunda robotu daha fazla çalıştırmayın.
4) Mutfak robotunuz yoksa aynı işlemi elinizle de yapabilirsiniz. Un şeker ve tuzu bir kapta harmanlayın. yağı tavla zarı büyüklüğünde azar azar una ekleyin parmaklarınızla ovun.
5) Vişnelerin üzerini kaplayacak şekilde hamur parçalarını yayın. 180 derecede hamur kızarana kadar pişirin.
Ilındığında vanilyalı dondurma ile servis edin.
AFİYET OLSUN..
Şeftalili Crumble nin tarifini merak ederseniz eğer Burada
1 yorum:
Ellerine sağlık harika bir lezzet.
Yorum Gönder