Arada klasik tariflere ufak dokunuşlar yapmak güzel oluyor. Ben de şekerpareye tahin ekledim. çok da güzel odu :)
MALZEMELER:
125 gr margarin ( oda sıcaklığı)
1 yumurta
5 çorba kaşığı şeker
15 çorba kaşığı un
3 kaşık irmik
3 kaşık tahin
kabartma tozu
vanilya
1 kase bütün fındık
ŞERBET:
4 bardak şeker
4,5 bardak su
2-3 damla limon suyu
ÜZERİNE:
1 su bardağı tahin
YAPILIŞI:
- Margarin, yumurta, tahin ve şekeri krem kıvamına gelene kadar çırpın. un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip elinizle yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. 2-3 cm aralıklarla tepsiye dizin. ortalarına bir fındık batırın.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. indirmeye yakın limon suyunu ilave edin.
- Tatlılar piştiğinde ılık şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün.
- Şerbeti Çekene kadar oda sıcaklığında bekleyen tatlıları 1-2 saat dolapta soğutun.
- servis esnasında üzerine tahin gezdirin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder