Gelsin çilekli tarifler. Hem kolay ve pratik. Milföylü pastanın ufak lokmalık halinde olanları. Yemesi daha kolay.
MALZEMELER:
3 adet kare milföy
1 kase çilek
Kreması:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker ( normal çay bardağı)
3 kaşık un
1 yumurta sarısı
2 kaşık margarin
1 paket vanilya
YAPILIŞI:
- Kare olan milföyü 9 eşit parçaya bölün. Diğer milföylere de aynı işlemi uygulayın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Hafif kızarmış ve tabiki kabarmış olan milföy karelerini sıcakken ortadan ikiye bölün. Soğuduğunda bölme işlemini yapamazsınız çünkü sönmüş olacaklar.
- Krema için vanilya ve margarin haricindeki tüm malzemeyi derin bir tencerede çırpın. Ocağın üzerine alıp pişirin. Altını kapattıktan sonra margarin ve vanilyayı katıp 5 dakika mikserle çırpın. İyice soğuyana kadar bekleyin. Yaklaşık 3-4 saat.
- Hatta kremayi bir gün önceden pişirip dolapta bekletebilirsiniz. Kullanacağınız zaman mikserle biraz çırpmanız yeterli.
- Çilekleri ortadan ikiye bölün. Krema sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı milföylerin arasına sıkın. Üzerine dilimlediğiniz çilekten koyup milföyün diğer milföyü çileğin üzerine kapatın ve kürdan ile sabitleyin.
- Servisten önce üzerlerine pudra şekeri serpinn..
Afiyet Olsun..
1 yorum:
Ellerine sağlık
Yorum Gönder