17 Nisan 2009
EKŞİMİK TAVA
Aslı bakır tavada çok güzel olur. Tadına doyulmaz. Eminönüne geçtiğim bir vakit edinmek istiyorum kendime.
Anneanneme gittiğimizde yengem yapardı küçükken. Hala tadı damağımdadır. Herşeyin hasını kullanırdı tabi tadına doyum olmazdı. Bende yapıyorum ama eski tadı bulmam mümkün olmuyor.
Genelde hafta sonuna denk getiririm bu tarz şeyleri yapmayı ama bu sabah kendime ödül verdim işe gelmeden önce :) Sizlerle de paylaşayım istedim.
MALZEMELER:
ASLINDA HEPSİ GÖZ KARARI OLUYOR.
5-6 Çorba kaşığı ekşimik ( buralarda lorda deniyor )
3-4 kaşık süzme yoğurt
bolca tereyağ
Ekşimik ve süzme yoğurt derin bir kabın içinde iyice karıştırılır. Tavaya alınıp kısık ateşte hafif kavrulur. ısıtmak amaçlı. Ayrı biryerde bolca tereyağ yakılıp ekşimiğin üzerine dökülüp karıştırılmadan yağlar üzerinde kalacak şekilde servis edilir.
Yanına bolca salatalık ile şiddetle tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
14 yorum:
Betülcüm bu güzel yemek tariflerin için çok teşekkür ederim.Gerçekten bildik yemeklerden çok farklı mutfağın var, çok hamaratsın ben de bloğuma beklerim.
Betül'cüm hiç duymamıştım bu tarifi.. Çok merak ettim tadını..Ekşimiğin hasını nerden bulabiliriz?
ay sdımdı olsa bu tavanın tam ortasına bı lokma ekmekle bandırsam yanında cay nefıs olurdu :))
ellerıne saglık arkadasım
goncacım takip ediyorum ben seni çok yorum yazamıyorum gerçi ama . teşekkür ederim güzel yorumlarına.
teşekkür ederim aslıcım. yöresel peynir satan yerlerde bulabilirsin canım.
edacım teşekkür ederim.
sevgiler
betülcüm kahvaltıya sendeyim ellerine sağlık sevgiler
Ben de ilk defa duyuyorum betül Ve çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım....
Betülcüm hiç yemedim,nefis gözüküyor,ellerine sağlık...
Sevgiler...
Betülcüm bu sanki biraz Lazların minci tavasına benziyor.orda da lor benzeri minci peyniri tereyağda eritilir ya bunda fazladan yogurt varmıs.ellerine sağlık
betülcüm nefis olmuş ellerine saglık
becerikli arkadaşıma sevgiler
Betülcüğüm hiç duymamıştım daha önce bu tarifi.Ellerine sağlık.Mutlu haftasonları diliyorum.Sevgiler...
teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.
yasemincim evet benziyor ama minci yapımı ile ekşimik yapımı çok farklı. minci çiğ sütün kestirilmesi ile ekşimik kaynamış sütün kestirilmesi ile oluşuyor.
sevgiler
Betülcüğüm,
Bu çok değişik bir şeymiş. Kahvaltılarda çok güzel olur. Hemen yarın alacağım ekşimiği.
Sevgiler canım. İyi haftasonları
Blog Ödülleri 2009, Windows Live Spaces alanında en iyisi olduğumu düşünüyor, değerli oyunuzu bekliyorum, işte oy vermek için link: http://2009.blogodulleri.com/blog/leothemaster-spaces
bu sene kızımın görevi nedeniyle tekirdağın bir köyünde bulunuyoruz ve burada kullanılan ekşimek kadar hiç bir yerde kullanılmıyor her şeyde ekşimek kullanıyorlar kendileri yaptıkları için olabilir
tereyağında bir iki cevirip pul biber nane koyup üzerine yumurta kırıyorlar kahvaltıda fenada olmuyor
sizin tarifde basit leziz duruyor deneyeceğim teşekkürler
Yorum Gönder