24 Nisan 2009
GÜVEÇ
Geçen hafta abimlere yapmıştım. hem bereketli hemde pratik oluyor. Normalde güveçte bol patlıcan olur ama abim patlıcan yemediğinden ben başka sebzeler koydum. Bol patlıcanlısını artık başka zaman tekrar yapacağım..
MALZEMELER: ( 12 KİŞİLİK )
1 Kilo orta yağlı Et ( normalde yarı yarıya dana kuzu kullanılır ama ben sadece dana kullandım)
2 adet kurusoğan
3-4 adet çarliston
3-4 adet acı sivri biber
200 gr tazefasulye
2 adet kabak
3 adet patates
5-6 adet domates
5-6 diş sarımsak
Et suyunu salıp çekene kadar kavrulur.Yemeklik doğranan soğanlar eklenir. Kavrulur. Biberler doğranıp ilave edilir kavrulur. taze fasulye ilave edilir kavrulmaya devam edilir. sonra kat kat sırası ile kabaklar domates patates domates şeklinde dizilir. sarımsaklar bütün olarak atılır.sevmeyenler için içinden tekrar almak kolay olsun diye. tuzu ve 1 çay bardağı sıcak su eklenip güvecin ağzı folyo kağıdı ile sıkıca kapatılıp 2 saat kısık ateşte pişirilir. Altı kapatıldıktın sonra biraz dinlendirilip servis edilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ohh bayılırım güvece Betülcüm,senin elinden de bir başka olur ,hani bir tabak alsam öğlen öğlen...
yorumun ve ziyaretin için teşekkür ederim Betülcüm.
baklava yufkasınla olan börek kapalı bir kabın içinde 1 hafta buzdolabında hiç bir şey olmuyor,çıkarıp tavada ısıtınca çıtır çıtır oluyor,ama mutlaka tavada ısıt....sevgiler.
Harika olmuş Betül. Ellerine sağlık. Dumanıda tütüyor nasıl. Resimden bile belli...
Betül ben de senin gibi bol patlıcanlı severim,ama bu güveç'te şahane olmuş,ellerine sağlık...
Sevgiler...
heh tam boyle dana etıyle olan bı tarıf arıyordum:)ellerıne saglık betulcum..sevgılerımle..
Of offff BEtül'cüm ne yaptın sen? Hem de güveç kabında.. Tadından yenmez bir lezzet olduğuna eminim, patlıcanlısını da bekliyorum, ellerine sağlık canım :)
bende yapayım bugün,iyi fikir oldu bana:)
Güveç çok güzel görünyor ellerine sağlık.
Yorum Gönder