İlk Newyork tarzı ( pişirerek ) yaptığım cheescake denememdi. Bu zamana kadar hep korktum nedense ya olmazsa diye. Kendi kendime bir söz verdim deniycem eğer ki olmazsa bir daha uzun süre denemiycem ama olursa da srekli yapıcam diye.
Deyim yerinde ise mükemmel oldu. artık beni kimse tutamaz. :)
MALZEMELER:
Taban için
- 2 paket Burçak bisküvi
- 175 gr tereyağ
Cheescake için
- 400 gr labne peyniri ( oda ısısında olsun )
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
- 200 gr süzme yoğurt ( 1 su bardağı )
- 4 adet orta boy yumurta
- 5 tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası ( ben buğday kullandım )
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon suyu ve rendelenmiş kabukları
- 4-5 damla limon aroması
- Bisküvileri robotta iyice ufalayın. EritilmişTereyağını bisküviye ilave edin. İyice karıştırın.
- Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz standart 24 cm lik kelepçeli kalıbın tabanını ve kenarlarını bisküvi ile iyice kaplayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Labne peynir, süzme yoğurt ve şekeri mikserde şeker iyice eriyene dek çırpın.
- Nişastayıda ilave edip çırpmaya devam edin.
- Yumurtaları teker teker ilave edin. Her yumurtadan sonra mikseri en yüksek devirde birkaç saniye çırpın. Ama çok da çırpmayın.
- En son krema, limon kabukları ve limon suyunu ve aromasını ilave edin. Bir kaç saniye daha çırptıktan sonra buzdolabından kalıbınızı çıkarın. Ve karışımı kalıba boşaltın.
- 175 derece turbo olmayan fırında 10-15 dakika pişirin. Daha sonra fırının kapağını hiç açmadan ısıyı 90 dereceye düşürüp 60-70 dakika daha pişirin. Piştiğini anlamak için kekin tam ortasının parlak veya ıslak olmaması gerekiyor. Ya da kek kalıbını hafif salladığınızda ortasının sallanmaması lazım.
- Keki fırından çıkarıp soğuyana kadar oda ısısında, soğuduktan sonra bir eğer mümkünse iki gece buzdolabında dinlendirin. Sonra servis edin.
AFİYET OLSUN.
Biraz da püf noktalarından bahsedelim.
1) Yumurtaları fazla çırpmamak gerek aksi halde kekimizin üzeri çatlayabilir.
2) Kekimiz pişerken fırının arka tarafına ayrı bir kapta su koyarsanız da kekimizin üzerinin çatlamasını önlemiş oluruz.
3) Pişme süresince ve fırının altını kapattıktan sonra da kapağı hiç açmadan keki fırının içinde soğutmamız gerek aksi halde yine üzeri çatlayabilir.
4) Fırının içinde soğuma gerçekleştikten sonra en az 1 gece buzdolabında bekletirseniz tadı iyice oturmuş olur. Ama en ideali 2 gece beklemesi.
5 yorum:
harika görünüyor.ellerine sağlık...
Cheescake'i hele de limonlusunu çok severim. Ne zamandır yapmadım, görünce canım istedi. Senin tarifinle de deneyeceğim. Ellerine sağlık canım, nefis görünüyor. Sevgilerimle...
(YEMEK SEVDAM)
senin elinden kurutulur mu hiç yaaaa, yaparsın tabii hem de en güzelini. bana da yap bana da yap :)))
bunu yemek istiyorum Betüşşşşş
cok nefis görünüyor canim ellerine emeklerine sagliki afiyetler olsun .
Yorum Gönder