Biraz zahmetli öyle hemen iki dakikada gelen misafire yapılacak cinsten değil ama tadı görüntüsü enfes. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tarif Dr Oetker kabartma tozu ya da vanilya poşetinin arkasından.
MALZEMELER
- 1 yumurta
- 250 g margarin
- yarım çay kaşığı tuz
- yarım su bardağı toz şeker
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 paket Hamur Kabartma Tozu
- 1 vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- istenilen her hangi bir marmelat ( ben kayısı marmelatı kullandım)
YAPILIŞI
- Yumurta ve margarini mikserle çırpın. Üzerine tuz, şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip yoğurun.
- Hamuru ikiye bölün. Her ikisini de yağlı kağıdın arasında 2 mm kalınlığında açın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.Yuvarlak kalıpla yada bir su bardağının ağzı ile hamurları kesin. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer çay kaşığı reçel koyun.
- Kalan hamurların üzerini bıçakla çarpı atın ve marmelat koyduğunuz hamurun üzerine kapatın.
- Daha küçük bir kalıpla ya da daha küçük bir bardak ağzı ile yapışacak şekilde üzerlerine bastırın. 180 ºC'deki fırında 15-20 dakika pişirin.
1 yorum:
ben böyle içi marmelatlı kurabişlere bayılırım da bir tepsi de yerim. ellerine sağlık kap da gel tepsiyi:))
Yorum Gönder