Elmalı turta ama bu başka dehşet bir şey. Bir kere deneyin bir daha vazgeçemiyceksiniz.
MALZEMELER:
Tart hamuru için:
125 Gr tereyağı ( soğuk olacak)
3 çorba kaşığı toz şeker
10-12 çorba kaşığı un
1 çimdik tuz
yarım paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Ara Kreması için:
2 adet yumurta
2 paket süt kreması ( 400 ml)
yarım limon kabuğu rendesi
4 kaşık toz vanilyalı puding
3 çorba kaşığı toz şeker
yarım paket vanilya
Elmalı Karışım:
4-5 adet sarı golden elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker
En üstüne
1 su bardağı file badem
YAPILIŞI:
- Elmaların kabuklarını soyun. küp küp doğrayın. Şeker ve tarçın ile biraz soteleyin. Ilınması için kenarda bekletin.
- Hamur malzemelerini mikserde karıştırın. Daha sonra tezgahın üzerine alın. merdane ile açın. 26 Cm kelepçeli kalıba kenarlardan iki cm yukarı çıkacak şekilde döşeyin. Çatalla bir kaç yerinde delip dolaba kaldırın.
- Krema malzemelerinin hepsini derin bir kapta mikserle çırpın.
- Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkartın. soğumuş olan elmalı karışımı hamurun üzerine yerleştirin.
- Üzerine krema malzemesini dökün. Üzerine file bademleri serpin.
- 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
- 3-4 saat soğuttuktan sonra servis edin.
- Servis esnasında arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder