Hazır hamsiler yağlanmışken kestanenin de tam zamanı iken şööyle ağzımıza layık bir kestaneli pilav yapalım dedim.
MALZEMELER:
750 GR Kılçıkları çıkmış hamsi
2 kaşık tereyağ
yarım çay bardağı mısır unu
İÇ PİLAV:
2 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvı yağ
9-10 tane kavrulmuş kestane
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
- Soğanı ince ince doğrayın sıvı yağda kavurmaya başlayın.
- İçine fıstık üzüm ve pirinçleri ilave edin. bir kaç dakika daha kavurun. tüm baharatları ve kestaneleri ilave edin. Pirinçleri örtecek kadar su koyup pişmeye bırakın.
- Pilav demlenirken yuvarlak ve fazla derin olmayan bir fırın kabını tereyağ ile yağlayın. Hamsilerin sırtlarını mısır ununa batırıp nizami bir şekilde aralarında hiç boşluk kalmayacak şekilde dizin.
4. Demlenen pilavı içine doldurun.
- 5. Üzerini de kalan hamsileri dizin.
6. Hamsilerin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağ koyup 200 derecelik fanlı fırında hamsiler alt üst kızarana kadar pişirin.
7. Daha sonra pişen pilavımızı fırından çıkartın ve servis tabagına ters çevirin ve afiyetle yiyin.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder