Daha öncesinde peynirlisini yapmıştım bu sefer patatesli yaptım. Enfes oldu. Normal mayalı poğaçalar gibi çabucak bayatlamıyor.
MALZEMELER:
1/2 su bardağı sıvıyağ
125 gr margarin
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 paket yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
İÇ MALZEME:
3 adet patates
1 adet kuru soğan
1 kaşık biber salçası
yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber
çok az sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 adet kuru soğan
1 kaşık biber salçası
yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber
çok az sıvı yağ
1 çay bardağı su
YAPILIŞI:
1. Yaş mayayı ılık suda eritin. Unu eleyerek yoğurma kabına alın.
2. Ortasını açıp yumurtaları kırın. Diğer tüm malzemeleri ekleyin.
3. En son mayayı da katıp yoğurun.Yumuşak hafif cıvık ama ele yapışmayacak bir hamur olacak. Gerekirse kontrollü olarak kaşıkla un ekleyebilirsiniz.
4. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bezle kapatıp hamuru yarım saat dinlendirin.
5. Elinizle hamurdan parçalar alıp hamuru açın. Hamurun bir ucuna patatesli harcı koyun. Rulo haline getirin.
6. 3 parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin.
7. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
PATATESLİ HARÇ:
Patatesleri haşlayın ve ezin. soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. salca ve su ilave edip karıştırın. ezilen patates tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ilındıktan sonra kullanın.
PATATESLİ HARÇ:
Patatesleri haşlayın ve ezin. soğanı yemeklik doğrayıp kavurun. salca ve su ilave edip karıştırın. ezilen patates tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ilındıktan sonra kullanın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder