Henüz New York'taki Magnolia Bakery'de yemedim ama CookShop'ta yediğimden daha güzel olduğunu söyleyebilirim. İnternette bir çok tarif var ama ben sevgili arkadaşım Yasemin'in tarifini uyguladım. Mutlaka denemelisiniz..
MALZEMELER:
1/2 lt süt
125 gr toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
3 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 paket vanilin
1 kutu krema ( 200 gr )
1 paket muzlu bebe bisküvisi
3 adet muz
YAPILIŞI:
1. Puding için sütün içine şekeri, yumurta sarılarını, nişastayı alıp topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak pişirin.
2. Ocağın altını kapatıp içine vanilya aromasını ve tereyağını ekleyip mikserle karıştırın. Oda ısısına gelince içine kremayı da katıp
mikserle karıştırın.
3. Bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Muzları ince ince dilimleyin.
4. Kaselerin altına önce bisküviden biraz serpiştirin. Pudingden bir miktar döküp üzerine tekrar bisküvi ve muz dilimleri yerleştirin.
5. Son olarak yine puding döküp en üstünü de yine bisküvi ve muz dilimleri ile süsleyin. Soğuk olarak servis edin.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder