Çilekler tezgahlarda bollaştı. Elim sürekli çilekli tatlılar pastalar yapmak istiyor. İşte size basit ve afilli bir tatlı.
MALZEMELER:
2,5 Su bardağı un
150 gr tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 fiske tuz
4-5 kaşık buzlu su
ARASINA:
1 su bardağı fındık unu ( çok ince çekilmiş fındık içi)
2 yumurta akı
yarım çay bardağı toz şeker
2 kaşık damla çikolata
250 gr çilek
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker
ÜZERİNE:
1 yumurta akı
1 kaşık toz şeker
YAPILIŞI:
- Su hariç tüm hamur malzemelerini çukur bir kapta karıştırıp su ilavesi ile birlikte yoğurun. hamuru strech filme sarıp yarım saat dolapta bekletin.
- Başka bir kapta fındık içi, toz şeker ve yumurta akını katın macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Yine başka bir kapta da iri doğradığınız çilek, nişasta ve toz şekeri karıştırın.
- Dolapta dinlenen hamuru merdane yardımı ile büyük tabak büyüklüğünde açın.
- Ortasına fındıklı harcı yayın. üzerine çilekleri yayın ve damla çikolatayı serpin. Kenar hamurları ortaya doğru kıvırın.
- Kenarlarına yumurta akını sürün ve toz şeker serpin.
- 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
1 yorum:
Hafta sonu yapsam mı acaba, Galette'lerin övgüsü çok duydum ama hiç tatmadım. Görseli çok güzel görünüyor. Elinize sağlık, sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Yorum Gönder