15 Ocak 2010
KÖRİ SOSLU KREMALI TAVUK
Akşam aç bilaç eve geldiğimde aklımda bu yemeği yapmayı planlamıştım. Hemen malzemeleri hızlıca çıkartıp başladım yapmaya. onuç mükemmel oldu. Şiddetle tavsiye ediyorum.
MALZEMELER:
Yarım kilo Tavuk kalça
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1 çay bardağı krema
tuz
Soğanları piyazlık şekilde doğranıp kavrulur. Havuç ve biberler jülien ( kibrit çöpü ) şeklinde doğranıp sağana ilave edilir. Bu arada tavuklarda uzun uzun dilimlenip kavrulmakta olan sebzelere ilave edilip harlı ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir. Tavuklar piştiğinde baharatlar katılır baharat kokusu çıktığında krema ilave edilir. Bir kaç kere karıştırılıp altı kapatılır.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
süper görünüyor bayılırım bu yemeğe elleine sağlık:)
Canım bende sık yaparım gerçekten nefis oluyor ellerine sağlık
evet cok lezzetli bir yemek, bende yapmistim. ellerine saglik canim...
korı ve tavuk mukemmel bir ikili işleme tarzın sunum görünum işlah kabartıyo tesadufen gordum ama çok begendım deniyecegım mutlaka
Yorum Gönder