Bazı yemekleri hep yaparız artık bıkarız yapmak istemeyiz ya işte o durumlarda ben bi kaç dokunuşla tarz değiştirerek biraz daha cazip hale getiriyorum yemekleri. Bu da onlardan bir tanesi. Bizim evde pek tavuk yemeği yenmez. küçük güveç kaplarına koyup üzerine beşamel ve kaşarla hem daha afilli bir yemek haline geliyor.
MALZEMELER:
3 adet kemiksiz tavuk kalça ya da 1 adet tavuk göğsu kuşbaşı doğranmış
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 ortaboy soğan
yarım bardak sıcak su
tuz karabiber
beşamel için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
üzeri için :
rendelenmiş kaşar peyniri
çeri domates
YAPILIŞI:
- Soğanı yemeklik doğrayın tavada pembeleşene kadar kavurun. Sonra sırasıyla tavukları, minik doğranmış biberler ve küp küp doğranmış domatesleri ilave edin ve kavurun.
- yarım bardak sıcak su tuz ve kara biberini ilave edip pişirin.
- Beşamel sos için tereyağında unu kavurun. un kokusu çıkmaya başladığında soğuk sütü ilave edin. karıştırarak pişirin. tuzunu ilave edip altını kapatın.
- Tavuklu harcı küçük fırın kaplarına yerleştirin. Üzerine beşamel sostan koyun ve yayın. En üzerine kaşar peyniri ve çeri domateslerini koyup önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar tutun.
AFİYET OLSUN..
2 yorum:
merhabalar arada böyle değişiklilkler isteniyor hakkaten )
elinize sağlık çok güzel görünüyor sevgiler
Ellerine saglik,cok guzel olmuş.
Yorum Gönder