Ramazan tatlısız olmaz.. İftarda bu nefis tatlıyı denemenizi şiddetle tavsiye ederim. En önemli püf noktası şerbet soğuk tatlı sıcak olacak. Ben cevizi hamura katıyorum ama siz isterseniz ortasına da koyabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 paket yumuşak margarin1 adet yumurta
3 kaşık yoğurt
1 su bardağı irmik
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
ŞERBET:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
YAPILIŞI:
- Önce şerbeti pişirelim. şeker ve suyu derin bir tencereye koyalım. Kıvam alana kadar kaynatalım.
- Kıvamını aldığında limon suyunu ilave edip 2 dakika daha kaynatarak altını kapatalım.
- Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt ve yumurtayı elinizle karıştrın. un, irmik kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. yoğurun.
- Hamuru yarım saat dolapta bekletin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. elinizle yassılaştırın.
- Metal süzgeç üzerine bastırın. ortasına ceviz koyup yuvarlayın. yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 180 dereceden üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Pişen tatlıları fırından alın. üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çeken soğuyan tatlıları servis edin.
AFİYET OLSUN
Ben cevizi biraz daha ince çekip hamuruna katıyorum. o şekilde de nefis oluyor.
1 yorum:
Betül Hanimcim ellerinize sağlık. Cok severim cevizli kalburabastıyı. Çokta güzel görünüyor.
Yorum Gönder