Çok hafif çok ekonomik ama bir o kadarda nefis afilli bir tatlı yapmak ister misiniz? Çok aşamalı gibi gelebilir size ama çok basit. Ben Ayvalısını, mevsiminde şeftalilisini de yapıyorum. değişik ve hafif oluyor.
MALZEMELER:
5 Adet sarı elma
10 adet pötibör bisküvi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
KREMA İÇİN:
1 Litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket süt kreması
1 paket vanilya
İÇİ İÇİN:
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz, kuru üzüm ve tarçın
YAPILIŞI:
- Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın. Yayvan bir tencereye çekirdek boşlukları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı toz şeker serpin. Yarılarına gelecek kadar su ekleyip dağılacak kadar yumuşamalarına izin vermeden pişirin.
- Süt kreması ve vanilya hariç kalan krema malzemelerini devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişince altını kapatın. mikserle biraz havalandırdıktan sonra krema ve vanilyayı ekleyip tekrar mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın.
- İç malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen elmaları sırayla alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerine bir pötibör bisküvi kapatın. Bisküvi altta kalacak şekilde borcama dizin.
- Hepsini dizince kremayı üzerlerini ve aralardaki boşlukları kapatacak şekilde dökün.
- Üzerine bolca hindistan cevizi ile kaplayın. Dilerseniz benim gibi toz fıstıkla da ayrıca süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Eğer bu tatlıyı ayva ile yapacaksanız ayvayı bayağı uzun süre pişirmeniz gerekli.
1 yorum:
en lezzitli tatlılar bence sütlü olanla.ellerine saglık.
Yorum Gönder