20 Mart 2013
Süzme Yoğurt Üzerinde Sotelenmiş Ispanak ve Tereyağlı Salçalı Köfte
Basit ama görüntüsü ve tadı ile herkesi hayran bırakacak bir yemek. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
500 gr kuzu ıspanak
500 gr süzme yoğurt
3 kaşık domates salçası
2 kaşık tereyağ
yarım çay bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
KÖFTESİ İÇİN:
500 Gr orta yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1) Kıyma,karbonat, karabiber ve tuzu karıştırıp köfteyi iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirdikten sonra misket büyüklüğünde köfteler yapın.
2) Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve kurutun. çok az sıvı yağda yeşil halini öldürmeden soteleyin.
3) Köfteleri sıvı yağda kızartın. Tavadaki sıvıyağı süzün. Köfteleri tekrar tavaya alıp tereyağı ekleyin karıştırın. Salça ve suyu ekleyip karıştırın.
4) Suzme yoğurdu derin bir yerde sarmısak ile karıştırın.
5) Servis edeceğiniz tabağın altına yoğurdu yayın. üzerine sotelediğiniz ıspanakları koyun. ıspanakların üzerine de köfteleri koyun. Sıcak olarak servis edin.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Nefis olmuş ellerinize sağlık :)
görüntü şahane eminim tadı da öyledir köftenin her hali gibi
ellerine sağlık
harikaa görünüyor tarifini aldım :) ellerine sağlık :)
Merhaba Sihirli Mutfağım; Banner reklamını kabul ettiğimiz sayılı site sahiplerinden biri olduğunuz için, sayfalarınızın trafiğini dahada çok artırmaya yönelik size özel bir kampanyamız var buradan ulaşabilirsiniz.. Saygılar
Yorum Gönder