2 Ağustos 2013
ÇÖKERTME KEBABI YA DA ÇENTİK KEBABI
Sarımsaklı Yoğurt, domates sos ve kıtır patates kızartmasının harika uyumuna bayılacaksınız. Biftekle yapılır genelde ama ben bu sefer kıyma ile yaptım.
MALZEMELER:
Et için:
200 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 adet domates rendesi
tuz
karabiber, pulbiber kekik
Kibrit Patates için:
2 adet patates
kızartmak için sıvı yağ
Domates Sos İçin:
2 adet domates rendesi
1 kaşık domates salçası
3 yemek kaşığı zeytınyağ
Servis için
Sarımsaklı Yoğurt
YAPILIŞI:
1) Soğanı rendeleyin. Kıyma ile birlikte kavurmaya başlayın. Kıymanın rengi döndüğünde domates rendesini ekleyin. İyice suyunu çektiğinde tuz ve baharatlarını ekleyin.
2) Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. 5-6 kez yıkayın. ( nişastası iyice çıksın daha kıtır olsun diye) Bol yağda kızartın.
3) Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. domates rendesi ve domates salçasını ekleyip kavurun. Çok Kuru olursa yarım bardak kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.
4) Servis tabağına önce kibrit patatesleri alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Son olarak domates sos ve kıymalı harcı ilave ederek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
geçen gün bende kıymalısını yapmıştım
ellerine sağlık
bayılırım...harika bir lezzet ...ellerinize sağlık
Yorum Gönder