28 Şubat 2014
KARNIBAHAR KÖFTESİ
Mevsimi geçmeden hemde karnıbahar sevmeyen çocuklara yapılacak en güzel köfte.
MALZEMELER:
Bir karnabaharın yarısı
1 adet kırmızı kapya biber
4-5 dal taze soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
1 su bardağı un
yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber
Kızartmak için yeteri kadar yağ.
YAPILIŞI:
1) Karnıbaharı haşlayın ezin. tüm malzemeleri doğrayın. Yumurta un ve baharatları ilave edin. Kaşıkla karıştırın.
2) Yapışmaz tavayı kızdırın. çok az ilave edin. kaşıkla yeteri kadar tavaya malzeme koyun. önlü arkalı kızartın.
3) yanında sarmısaklı yoğurtla servis edin.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
KARNIBAHAR KÖFTESİ,
KÖFTE,
SEBZE YEMEKLERİ
27 Şubat 2014
4 Şubat 2014
SULTAN LOKUMU
Harika pamuk gibi bir tatlı. Deneyin bayılacaksınız.
MALZEMELER:
1 Litre süt
1 paket margarin
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
içi için: 1 kase bütün fındık
YAPILIŞI:
- Önce unla yağı kavurun. Un hafif koku vermeye başladığında Sütü azar azar ekleyin. Süt ısındığında şekeri ekleyip kavurmaya devam edin. Çırparak pişirin.
- yoğun bir muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan indirin.
- Vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın. En makbulü buz dolabında ağzı kapalı olarak1 gece bekletmeniz ama zamanınız yoksa muhallebi iyice soğuyana kadar buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
- İyice soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın, içine 2-3 adet fındık koyup kapatın ve yuvarlayın.
- Lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. Tepsiyi ileri geri sallayarak her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayın.
- Buzdolabında 2-3 saat daha bekletip servis edin.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
HİNDİSTAN CEVİZİ,
SULTAN LOKUMU,
SÜTLÜ TATLILAR
3 Şubat 2014
22 Ocak 2014
BONİBONLU KURABİYE
Çocukların bayılacağı harika bir kurabiye. Biraz teferruatlı ama tadını çok seveceksiniz. Nette bir çok tarif bulabilirsiniz Ama benim en hoşuma giden Cenk'in tarifi. ölçüler de birebir uyduğunuz taktirde hiç bir şaşma olmuyor.
Ölçüler: Tarifte
kullanılan su bardağı, çorba kaşığı ve çay kaşığı birimleri Amerikan cup,
tablespoon ve teaspoon birimlerine denktir.
MALZEMELER:
§ 2 su bardağı (280 gram) un
§ 3/4 çay kaşığı karbonat
§ 1 çay kaşığı tuz
§ 225 gr tereyağı, oda sıcaklığında
§ 1 su bardağı (200 gram) şeker
§ 1/2 su bardağı (100 gram) kahverengi şeker
§ 2 adet yumurta
§ 1 paket vanilya
§ 280 gr bittersweet çikolata, irili ufaklı parçalar
halinde kıyılmış ( ben Ülker %70 kakao kullandım)
§ 1 kase bonibon
YAPILIŞI:
1.
Fırınınızı önceden 180°C’de ısıtın. İki
tane fırın tepsisine parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın.
2.
Orta boy bir kapta unu, tuzu ve karbonatı
karıştırıp bir kenara ayırın.
3.
Oda sıcaklığına gelmiş yumuşak tereyağını
mikserle 1 dakika kadar çırpın. Ardından şekerleri ekleyip 1-2 dakika daha
çırpmaya devam edin. Daha sonra teker teker yumurtaları ekleyip tamamen
karışana kadar iyice çırpın.
4.
Vanilya ekleyin ve çırpmaya devam edin.
5.
Mikser hızını en düşük ayarına getirip
unlu karışımı 3 kerede ekleyerek karıştırmaya devam edin.
6.
Tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla
kıyılmış çikolatayı (bonibonları en sona saklıyoruz) hamura eşit şekilde
dağılacak şekilde karıştırın.
7.
Kurabiye hamurunu 30 dakika boyunca
buzdolabında dinlendirin.
8.
Soğumuş olan hamurdan ufak ceviz
büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, 5′er santim aralıklarla tepsilere
dizin ve tepesine azıcık bastırıp düzleyin. ( tepsiye en fazla başına 5-6 adet
kurabiye dizin).
9.
10-11 dakika pişirip tepsileri fırından
çıkarın. Çıkarır çıkarmaz bonibonları hafifçe bastırarak kurabiyelerin üzerine
dizin ve soğumaya bırakın.
Etiketler:
BONİBONLU KURABİYE,
KURABİYELER
15 Ocak 2014
BODRUM KURABİYESİ
Ilık yenmesi tavsiye edilir. Bir kez deneyin sonra hep denemek isteyeceksiniz.
MALZEMELER:
Hamur Malzemeleri:
- 250 Gr Margarin ( oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 2 kaşık pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 - 5 bardak un ( 4 bardaktan sonrasını kontrollü ilave edin. )
Muhallebi Malzemeleri:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 5 kaşık toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
- Yumurta sarısı ve vanilya haricindeki tüm malzemeyi karıştırın. Ocağın üzerine alın ve pişirin.
- Altını kapattıktan sonra yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip mikserle yüksek devirde çırpın.
- Bir kenara alıp soğutun.
- Margarin ve pudra şekerini mikserle çırpın. Yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Yoğurun. kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp içine soğuyan muhallebiden koyun ve yuvarlayın.
- Geri kalan tüm malzemeye aynı işlemi uygulayın. Yaklaşık olarak 10-12 adet kurabiye çıkıyor. Özelliği büyük olması.
- 180 derecelik fırında hamur hafif sararana kadar yaklaşık 30 dk pişirin.
- Ilındığında üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)