Biraz geciktim yazmakta. Ama son zamanlarda yaşadığım en güzel heyecanlı buluşmaydı. Sapphire AVM Gaggenau Showroom’unda gerçekleştirdiğimiz buluşma da RUDOLPH VAN VEEN ile harika dakikalar geçirdik.
24Kitchen Türkiyede D-Smartta yayına başladı. Şimdilik iki şef ile yayına başladı. İlerleyen günlerde onlara başka ünlü şefler de eşlik edecek. Şeflerden bir tanesi Maksut Aşkar diğeri ise Gabriele Sponza.
Bu iki şefin hazırlamış olduğu börek içleri ile Rudolph Van Ven bize harika bir poğaça ve Elmalı Pizza yaptı. Parmaklarımızı yiyeceğiniz cinsten. Tarifleri Bir diğer postta yazıcam.
Rudolph ile aynı mutfakta yan yana çalışmanın keyfi bir harika idi. Size Biraz ondan bahsetmek istiyorum.
1967 yılında Hollanda’da doğan Rudolph van Veen, çok genç yaşlarından beri hep bir aşçı
olmak istediğini biliyordu. 1985 yılında The Culinaire School van Breda’dan sınıf birincisi
olarak mezun oldu ve o anda ileride bir Master Şef olmayı kafasına koydu. İsviçre’de
Master Şef Cas Spijkers ile çalışarak Huize van Wely’de hamur işleri üzerine uzmanlaştı.
27 yaşındayken Hollanda’da bir şefin alabileceği en yüksek unvan olan “SVH Meesterkok”
(Master Şef) unvanını aldı.
Rudolph van Veen, Hollanda’da düzenlenen “Zilveren Koksmuts-wedstrijden” (Silver Chef’s
Hat Contest) adlı yarışmada tam dört kez birincilik ödülü ve bunun yanı sıra Hollandalı
şefler takımının bir parçası olarak Frankfurt, Sidney, Londra ve Singapur’da birçok madalya
kazandı.
Rudolph van Veen, 1999’da kendisi gibi hamur işleriyle uğraşan dört arkadaşıyla beraber
Hollanda Hamur İşi Takımı’nı (The Dutch Pastry Team) kurdu. Bu takım, hamur işi
dalını ulusal ve uluslararası organizasyonlarda destekliyor ve bu dalda yeni gelişmeler
kaydedilmesi amacıyla bir test laboratuvarı işlevi görüyor. Ayrıca, yeni yetenekleri teşvik
etmek amacıyla her sene hırslı ve istekli aşçılar için yapılan ve profesyonel bir yarışma olan
Dutch Pastry Award’ı düzenliyor.
Rudolph van Veen; Beavercreek, Las Vegas ve Phoenix gibi şehirlerde çok tutulan ve her
sene düzenlenen ABD Aşçılık Yarışması’nın (USA Pastry Championships) 2000 yılından beri
daimi jüri üyesi. Bunlara ek olarak, Cape Town ve Kahire gibi yerlerdeki festivallerde sıkça
yemek yapıyor.
Rudolph van Veen, “Hayatın Tadı” (Taste of Life: Basics) ve “Lezzet Yolculuğu” (Taste of
Life: Travel), “Rudolph’un Fırını” (Rudolph’s Bakery) gibi programlarıyla da Hollanda’nın en
çok tanınan televizyon şeflerinden biri konumunda bulunuyor.
Rudolph van Veen, 2011 yılında “Bus Stop Bakery” adında bir seyyar fırın projesi başlattı. İçi
özel cupcake ve clubcake’lerle dolu olan bu pembe otobüs tüm Hollanda’yı geziyor. The Bus
Stop Bakery’den elde edilen gelirin yüzde 10’u, Hollanda’da üç hayır kurumuna bağışlandı.
The Bus Stop Bakery’de kullanılan tarifler ve cupcake ile clubcake’lerin tasarımı, Rudolph
van Veen’in sorumluluğunda bulunuyor.
Rudolph van Veen, 24Kitchen’daki birçok programdan sorumlu. Hamur işlerini en sevdiği
program olan “Rudolph’s Bakery”de pişiriyor. Bu yepyeni programda, bilgi ve tutkusunu tatlı
ve içten hamur işi tarifleriyle paylaşıyor. Ekmek de olsa kek de olsa, nasıl güzel ve ağız
sulandırıcı tatlar ortaya çıkaracağını çok iyi biliyor. “Hayatın Tadı”nda, sağlıklı ve harika
tariflerini hazırlamak için Hollanda’nın en iyi malzemelerini araştırıyor. “Lezzet Yolculuğu”nda
ise tüm aşçılık harikalarını keşfetmek üzere dünyayı geziyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder