30 Nisan 2013
GÜVEÇTE ETLİ PATATES
Küçüklüğümden beri en sevdiğim yemektir etli patates yemeği. Etsiz ide makbul bana göre. Lokum gibi pişmiş acılı bir patates yemeği olsun yeter ki. Bu sefer alışılmışın dışında güveçte pişirdim. Yeme de yanında yat oldu :)
MALZEMELER:
1 kilo sarı patates
250 gr kuzu eti
1 adet orta boy soğan
1 er çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI:
1) Öncelikle güvecinizi ocağın üzerine alın ve kızdırın. Yağını ve etleri ilave edin. etlerin rengi döndüğünde ince kıyılmış soğanları ekleyin ve kavurun.
2) Salçaları ekleyin kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu hafif çıkmaya başladığında soyup dörde böldüğünüz patatesleri ekleyin. Kavurun. Pul biberi, tuzunu ve patateslerin üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyip güvecin ağzını hava almayacak şekilde folyo ile kapatıp en kısık ateste 45 dk pişirin.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
patates yemeğini çok severim güveç çok hoş bir tat katmıştır eminim:)
ellerinize sağlık:)
Yarın pişirmeyi aklımdan geçiriyordum ki Betülcüm blogger arkadaşlarımı dolaşırken tesadüf rastladım. Süpersin yarın pişireceğim dana etli de güzel olur sanırım.
Sevgiyle
Betül cüğüm, hangi kılığa girerse girsin her hali kabulümdür, makbulümdür, ellerine sağlık nefis :)
Yorum Gönder