27 Haziran 2013
YOĞURTLU BUĞDAY SALATASI
Yaz aylarının vazgeçilmez salatası olmaya aday bir tarif. Hem doyurucu, hem pratik hem de şık.
Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 kase küp küp doğranmış kornişon tursu
1 kase konserve mısır
yarım demet dereotu
500 gr yoğurt
3 kaşık mayonez ( ben yerine 3 kaşık zeytinyağ kullandım )
4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1) Buğdayı bir gece önceden suya koyun. Ertesi gün tekrar su ilave edin. Tuzunu da ilave edip haşlayın ve süzün.
2) Dereotunu ince ince kıyın. mısırı, kornişon turşuyu rendelenmiş sarmısağı bugdaya ilave edin karıştırın.
3) Yoğurdu mayonez ya da zeytinyağ ilave edip karıştırın. 1 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Çok güzel olmuş Betül cüğüm,yaz için ideal; yoğurtsuz hali de bizim evin en sevilenlerinden... ellerine sağlık :)
bu sıcakta hafifçe ne güzel gider ellerine sağlık arkadaşım sevgiler..
Yorum Gönder