6 Ağustos 2013
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Yaz ayında yapılabilecek en güzel zeytinyağlı zeytinyağlıların hası. Hazır pazarlarda bolken alıp dolaba koymak gerek.
MALZEMELER:
1 Kilo taze barbunya
1 adet büyük boy soğan
2 adet domates
1 adet havuç
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağ
tuz
Yarım demet maydanoz
YAPILIŞI:
1) Barbunyaları ayıklayın. Bir taşım kaynatın suyunu süzün.
2) Soğanı rendeleyin. Zeytinyağında kavurun. Havuçları soyun doğrayın ve soğanlara ilave edin. Domatesleri rendeleyin soğan ve havuca ilave edin. domates hafif kavrulduğunda barbunları ilave edin 1-2 dakika kavurun.
3) Kesme şekeri, yeteri kadar tuz ve 1-1.5 bardak sıcak su ilave edin. kısık ateşte pişirin. Suyunu çok çekerse yarım bardak daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
4) Barbunyalar yumuşadığında altını kapatın ve soğumaya bırakın. Servis esnasında maydanoz serpin.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
elıne sağlık yazın en ıyı gıden zeytınyağlılar
Yorum Gönder