MALZEMELER:
- 2 su bardağı süt
- 200 gr krema
- 4 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 3 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
- 3 paket burçak bisküvi
- bir çimdik tuz
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
- Süt Krema. Yumurta sarılarını çırpın. Şeker. mısır nişastası ve tuzu ekleyip karıştırın. kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirin.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Tereyağ, limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın. Vanilyayı da ekleyin. çırparak soğutun..
- 20x20 capındaki bir kare kalıbın altına strech film serin. Bisküvileri dizin.
- Muhallebinin bir kısmını yayın. Tekrar bisküvileri dizi. tekrar muhallebi yayın. Tekrar bisküvi dizip geri kalan muhallebinin hepsini bisküvilerin üzerine yayın.
- Üzerini strech film ile kaplayıp 3-4 saat dolapta bekletin.
- Servis esnasında kare dilimleyip üzerine limon dilimleri yerleştirin.
AFİYET OLSUN...
3 yorum:
Çok lezzetli bir pasta olduğu görüntüsünden belli. Kaydediyorum bir kenara, deniycem mutlaka. Ellerine sağlık.
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/canım elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...
Pratik ve lezzetli gözüküyor,ellerine sağlık.
Yorum Gönder