MALZEMELER:
Dış Malzeme:
- 1/2 kilo
yağsız kıyma (Çiğ köftelik kıyma)
- 1/2 kilo köftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan ve tuz
İç Malzeme:
- 1/2 kilo
yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 6,7 dal maydanoz
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı biber
YAPILIŞI:
1) Tavaya sıvı yağ ve tereyağını
koyun, tereyağ eridiğinde kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çeken
kıymaya kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulan
kıymaya, tuz, baharat, ceviz ve maydanoz ekleyip ocağın altını kapatın ılınması için kenarda bekletin.
2) Dış Hamuru için kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan ve tuzu yoğurma kabına koyup azar azar su ilavesiyle çok iyi bir şekilde yoğuralım.(Az yoğurursak
içli köfteler haşlanırken dağılır çok yoğurursak et elimizin ısısıyla çürür.
3) Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alıp yuvarlayın. İşaret parmağımızı hamurun dibine kadar ilerletip
hamuru çevirerek içli köftelerimizi açıyoruz. İçine harcı koyup yuvarlayarak
kapatalım.
4) Açma ve kapatma işlemi
sırasında elimizi devamlı ıslatın.
5) Derin bir tencerede 3-4 litre tuzlu suyu kaynatın. İçli köfteleri içine atıp bir iki taşım kaynatın. Kevgirle sudan alın.
6) Üzeri için kaşık tereyağ bir kaç kaşık sıvı yağı ısıtıp kırmızı toz biber katıp biberin kokusu çıktığında köftelerin üzerine dökerek maydanoz ile süsleyip servis yapın.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
merhabalar.Ellerinize sağlık.Bizde genelde haşlanmış olarak tercih ederiz.Daha hafif oluyor.izlemedeyim.ben de beklerim.Bu arada arap kurabiyenin asıl tarifinin size ait olduğunu öğrenmiş olmam iyi oldu.Yapıp yayınlayınca sizin bloğunuzu adres olarak göstereceğim.Sevgi ve selamlar...
Haşlanmışda kizarmista nefiis oluyor ellerine saglik:-)
Yorum Gönder