9 Ekim 2013
PATATES MANTISI
Klasik patates salatasından sıkılmışsanız eğer işte size harika bir tarif. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
5 Adet patates
2 çorba kaşığı tereyağ
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
1 Çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
1 su bardağı suzme yoğurt
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Üzeri için:
yarim çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
YAPILIŞI:
1) Patatesleri soyun. dörde bölün. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. 1 tatlı kaşığı tuz ve bir iki damla sirke ilave edip haşlayın.
2) Haşlanan patatesleri derin bir kaseye alıp ezin. İçine karabiber, tereyağ ve ince kıyılmış yeşillikleri ilave edin. yoğurun.
3) Patatesli harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. İçlerin, oyun. Tüm harca aynı işlemi uygulayın.
4) Yoğurt, ve ezilmiş sarmısağı bir kasede karıştırın. Patateslerin oyuk kısımlarına doldurun.
5) Tavada sıvı yağı ısıtın. İçine toz biber ve naneyi ilave edin. Nanenin kokusu çıktığında altını kapatın. patateslerin üzerine dökün.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
oh betüşüm ellerine sağlık afiyet bal olsun..
merhaba bende tepsiye basıp sarımsaklı yoğur üzerine de sos döküyordum sizinki de harika bende yeni siteme bekliyorum sevgiler http://asiyevuran.net/
ayyyy ellerine saglik cnm cok lezzetli duruyorlar sevgiler :)
Yorum Gönder