1 Ekim 2013
FINDIKLI KURABİYE
Havalar soğumaya başladı yavaş yavaş. Beş çaylarında sıcacık çaylarımızı yudumlarken yanında bu nefis kurabiyeler de çok güzel gider.
MALZEMELER:
1 Paket margarin ( Oda sıcaklığında )
1 su bardağı tuz şeker
2 adet yumurta ( beyazı üzerine sarısı içine )
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
YAPILIŞI:
1) Margarin ve pudra şekeri ve yumurta sarısını iyice yoğurun.
2) kabartma tozu, vanilya ve hindistan cevizini ekleyin. Azar azar un ilavesi ile ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
3) Hamurdan Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Hafif yassılaştırıp önce yumurta akına ardında fındığa bulayın.
4) 180 derecede çok fazla kızarmadan pişirin.
AFİYET OLSUNNN...
Aynı kurabiyeyi cevizli ya da bademli olarak da deneyebilirsiniz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
mm nefis gürünüyor ellerinize sağlık...
ellerine sağlık canım
afiyet bal olsun
Bu arada ufacık bir duyurum var belki katılmak istersin.
Sitemde http://birdemliksohbet.com/Default.aspx?ad=incele&id=826#.Uk63g9K8BfB bir bayram hediyem var .
Beklerim.
Sevgiler
Yorum Gönder