4 Şubat 2013
FIRINDA TEREYAĞLI KAŞARLI MANTAR
Fırında kaşarlı mantar ile ilk tanışmam bundan 12 sene önceye dayanır. Sapanca da alabalık yemeğe gittiğimizde getirirlerdi hep. O gün bu gündür çok severim ki ev de de sık sık masamızı şenlendirir.
Aslında yapımı da çok basittir. Öncelikle işe büyük kültür mantarı almak ile başlayabilirsiniz.Bir tane de toprak fırın kabınız da varsa ohh tamamdır her şey. Betül Tarife geç bir an önce dediğinizi duyar gibiyim :)
MALZEMELER:
750 gr kültür mantarı
1 su bardağı rende kaşar
100 gr tereyağ
isteğe göre pul biber
YAPILIŞI:
1) Öncelikle mantarları yıkamak yerine şapka kısımlarını çıkardıktan sonra nemli bir bez ile iyice silerseniz daha iyi olur. Aksi taktırde mantar zaten bünyesinde yeterince su barındıran bir besin . Yıkama esnasında da hele ki suda bekletirseniz bünyesine iki katı daha su çeker.
2) Sildiğiniz mantarları fırın kabına yerleştirin. tercihen toprak bir kap :). Tereyağını kaşık ile mantarların üzerine koyun. ve 180 derecede fırında pişirin.
3) Kaşar peynirini mantarların çukur kısımlarına ve boşluklara serpin. tekrar fırına verin.
4) Kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin.
İşte bu kadar sonra da afiyetle yiyin :)
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
mantarın bir tek bu halini sever bizimkiler.ellerine saglık.
Pek kolaymış ,sağol ya kesinlikle yapabilirim bunu
Ben de sık sık yaparım çok lezzetli oluyor,ellerinize sağlık.
Bloguma beklerim,sevgiler...
Yorum Gönder