23 Şubat 2013
Muska Böreği
Hafta sonu kahvaltılarınızı şenlendirecek bir tarif. Sadece çocukların değil biz büyüklerin de sevdiği bir börek. Aslında yağda kızarmışı makbul ama ben yağsız fritözde pişirdim. Yağsız fritözünüz yok ise fırında da pişirebilirsiniz.
MALZEMELER:
2 Adet Yufka
yarım çay bardağı sıvı yağ
5 kaşık su
İç Malzemesi:
250 Gr Kıyma
1 adet kuru soğan ( küçük ise 2 adet)
3 kaşık sıvı yağ
Tuz karabiber pulbiber
YAPILIŞI:
1) Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. indirmeye yakın tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın. Bir kenarda soğutun.
2) Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Sıvıyağı bir kasede su ile karıştırın.
3) Her bir yufka şeridine fırça ile yağ sürün.Bir ucuna iç malzemeden koyup muska şeklinde katlayın. Tüm şeritlere aynı işlemi gerçekleştirin.
4) Muskaları fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirin. Börekler fırında pişerken arada bir üzerlerine fırça yardımı ile yağ+su karışımından sürün.
Bu Böreği eğer ki kızartmak isterseniz Yufkalara sarmadan önce yağ sürmeyin ve her şeridi boydan ikiye keserek katlayın ki çok kalın olup içi çiğ kalmasın. ( yani bir şeritten iki adet muska çıksın) Tüm işlem bittiğinde bol ve kızgın yağda kızartın.
İç malzemesini istediğiniz gibi değiştirmeniz de mümkün.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Hiç bir böreğe yok demem,birde muska börek olursa dayanamam.ellerine sağlık canımm..sevgiler..
nefiss bayılırım ben kızartılan yufka böreklerine ellerine sağlık pek bi canım çekti valla :)
Çok güzel görünüyor resmini kendi sitem olan www.chat.gen.tr de yayınlasam sorun olurmu acaba ?
sayın chat kesinlikle olmaz.
Yorum Gönder